| Gyümölcsös őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz (darált) 10 dkg vaj (puha) 8 dkg porcukor 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor 2 dl tej Krém 2 tasak epres pudingpor 4 dkg cukor 4 dl tej Egyéb 20 db háztartási keksz 2 közepes db banán (vagy más gyümölcs is lehet) Elkészítés: A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval, kivéve a négyzet alakú kekszet. Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy összeálljon a massza, de ne legyen ragacsos. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát, félretesszük. Ha kész a krém, elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a banánokat, befedjük maradék krémmel. A krém tetején sorba rakjuk a négyzet alakú háztartási kekszeket, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát, és hűtőbe tesszük 3-4 órára (de legjobb egy éjszakára). Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Felszeleteljük, és tálaljuk. Krém A krémhez a pudingport, a cukrot pici tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és elkészítjük a pudingot, jó sűrűre. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |