| Csokoládés tallérok receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávaló: 1 adaghoz (kb. 12 db) 15 dkg liszt 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor fél teáskanál szódabikarbóna fél teáskanál őrölt fahéj 10 dkg étcsokoládé (Tibi csokit szoktam 60%-ost) 10 dkg puha teavaj 15 dkg cukor 1 tojás Elkészítés: Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat), és egy nagy tepsibe sütőpapírt terítek. A lisztet a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverem. Aztán egy nagy késsel darabokra vágom az étcsokit, és hozzászórom a kakaós liszthez. Utána előveszek egy másik tálat, és robotgéppel habosra keverem benne a puha vajat a cukorral meg a tojással. A sűrű tészta összeállításához előveszek egy fakanalat, és a tojásos-cukros vajat összedolgozom a csokimorzsás lisztkeverékkel. A csokis masszából enyhén vizes kézzel diónyi golyókat formálok, ezeket 4 cm átmérőjű és fél cm vastag korongokká lapogatom, majd egymástól kb.2 cm távolságra elhelyezem a tepsibe. MAX!!!11 percig sütöm, vigyázz ne tovább! Utána kiveszem, és hűlni hagyom, ha sütés közben a tallérok összenőnek, akkor melegen könnyen szét lehet őket választani. (Én rögtön dupla adagot szoktam készíteni. ) Tanácsok: a sütési idő max 11 perc legyen!! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: RitaGeo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |