Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés tallérok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávaló: 1 adaghoz (kb. 12 db)

 15 dkg liszt
 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 fél teáskanál szódabikarbóna
 fél teáskanál őrölt fahéj
 10 dkg étcsokoládé (Tibi csokit szoktam 60%-ost)
 10 dkg puha teavaj
 15 dkg cukor
 1 tojás

Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat), és egy nagy tepsibe sütőpapírt terítek.
A lisztet a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverem. Aztán egy nagy késsel darabokra vágom az étcsokit, és hozzászórom a kakaós liszthez. Utána előveszek egy másik tálat, és robotgéppel habosra keverem benne a puha vajat a cukorral meg a tojással.
A sűrű tészta összeállításához előveszek egy fakanalat, és a tojásos-cukros vajat összedolgozom a csokimorzsás lisztkeverékkel. A csokis masszából enyhén vizes kézzel diónyi golyókat formálok, ezeket 4 cm átmérőjű és fél cm vastag korongokká lapogatom, majd egymástól kb.2 cm távolságra elhelyezem a tepsibe. MAX!!!11 percig sütöm, vigyázz ne tovább! Utána kiveszem, és hűlni hagyom, ha sütés közben a tallérok összenőnek, akkor melegen könnyen szét lehet őket választani.



(Én rögtön dupla adagot szoktam készíteni. )

Tanácsok:
a sütési idő max 11 perc legyen!!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: RitaGeo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos tallérok » Csokoládés ananásztorta » Csokoládés csigák » Csokoládés gyümölcstorta
» Csokoládés Trüffel torta » Csokoládés tekercs új » Csokoládés holdacskák » Csokoládés gyufaszálak
» Csokoládés-céklás sütemény » Ropogós tallérok » Csokoládés répakocka » Csokoládés szalámi
» Csokoládés csók » Csokoládés körte fagylalt » Csokoládés kocka » Brokkolitallérok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.