| Csokoládés-epres pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az alaphoz 200 g Oreo keksz 60 g vaj (olvasztott) A krémhez 160 g étcsokoládé (45-59%-os) 150 ml habtejszín (30-32%-os) A díszítéshez 7 szem eper (friss) 10 g csokoládé - fehér Elkészítés: Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát. Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz. A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém". Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit. Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :) Mennyei, finom édesség! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |