| Mogyorós-mandulás őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg mogyoró 5 dkg étcsokoládé 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor fél citrom reszelt héja 25 dkg rétesliszt 4 kávéskanál sütőpor 4 dkg összevagdalt mandula 2 tojás 2-3 evőkanál rum 1,5+0,5 l tej vaj és liszt a formához, porcukor a tetejére Elkészítés: A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A mogyorót tepsibe terítjük, 8 percig pirítjuk, amíg meg nem barnul. A formát kivajazzunk, kilisztezzük, a csokoládét durvára vágjuk. A mogyorót kihűtjük, a barna héját ledörzsöljük és finomra aprítjuk. A mogyorót, a csokoládét, a vaníliát, a citromhéjat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverjük. A tojásokat, a rumot, a tejet apránként hozzáadjuk, és elektromos habverővel közepes fokozaton összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha a kanálról nehezen válik le. Ha szükséges, egy kis tejet öntünk hozzá. A tésztát őzgerincformába töltjük, és 180°C-on kb. 45 percig sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, deszkára borítjuk, és a tetejét porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |