Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós-mandulás őzgerinc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg mogyoró
5 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
25 dkg rétesliszt
4 kávéskanál sütőpor
4 dkg összevagdalt mandula
2 tojás
2-3 evőkanál rum
1,5+0,5 l tej
vaj és liszt a formához, porcukor a tetejére

Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A mogyorót tepsibe terítjük, 8 percig pirítjuk, amíg meg nem barnul.
A formát kivajazzunk, kilisztezzük, a csokoládét durvára vágjuk.
A mogyorót kihűtjük, a barna héját ledörzsöljük és finomra aprítjuk.
A mogyorót, a csokoládét, a vaníliát, a citromhéjat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverjük.
A tojásokat, a rumot, a tejet apránként hozzáadjuk, és elektromos habverővel közepes fokozaton összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha a kanálról nehezen válik le. Ha szükséges, egy kis tejet öntünk hozzá.
A tésztát őzgerincformába töltjük, és 180°C-on kb. 45 percig sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, deszkára borítjuk, és a tetejét porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túró-Rudi őzgerinc » Őzgerinc /nem sütős/ » Almás őzgerinc » Almás őzgerinc sütemény
» Csokoládés-túrós őzgerinc » Őzgerinc sütés nélkül » Foltos túrós őzgerinc » Zöldséges-sonkás őzgerinc
» Csokis őzgerinc » Őzgerinc ll. » őzgerinces hidegtál » Gyümölcsös őzgerinc
» Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Túrórudi őzgerincformában » Csokoládés őzgerinc » Vadas őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.