| Foltos túrós őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg) negyed bögre étolaj (0, 7 dl) 1 tojás háromnegyed bögre kristálycukor (10 dkg) 1 teáskanál szódabikarbóna 2 evőkanál holland kakaópor 1 bögre tej (2, 5 dl) A túrós foltokhoz: 25 dkg túró 1 citrom reszelt héja 1 púpos evőkanál búzadara egyharmad bögre kristálycukor (6 dkg) 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük száznyolcvan fokra, alul-felül sütés programra. 2. Egy őzgerinc formát kivajazunk. 3. Egy tálban a piskóta hozzávalóit összekeverjük. 4. Egy kisebb edényben összekeverjük a túrós töltelék hozzávalóit. Én turmixgéppel csináltam, nagyon gyorsan megvolt. 5. Ekkor a tészta felét beleöntjük a formába, teáskanállal elosztjuk rajta a túrót, avagy elkészítjük a foltokat. 6. Már mehet is rá a tészta másik fele, és irány a sütő. 7. Tűpróbáig sütjük, hosszabb idő lesz, mint a tepsis kevertek, úgyhogy türelem. Tanácsok: A mérce 2, 5 dl-es bögre. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |