Tutireceptek.hu fejléc

Csokikrémes piskóta torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskóta tésztához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
kb negyed csomag sütőpor

A krémhez:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor (én holland kakaóporral csinálom)
4 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj (Ráma)
3 dl tej

Elkészítés:
1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kevés sütőport.
2. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habot, kivajazott- lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortasütő-formába tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
3. A krémhez a lisztet és a tejet összekeverjük és addig főzzük állandó kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik.
4. Közben a vajat, a vaníliás cukrot, a cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg összefőzött tejes liszthez. Pár perc alatt homogén lesz a meleg főzőlapon. Kicsit hagyjuk hűlni.
5. Félbevágjuk a piskótatészát és a két lap közé töltjük a krémet, a maradék krémet rákenjük a tetejére, majd csokireszelékkel (vagy Rokokó tortadarával) megszórjuk.
3-4 órára hűtőbe tesszük és ezt követően fogyasztható.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Krittaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskótás puncsszelet » Eperkrém babapiskótával » Ünnepi diótorta » Epres túrótorta
» Banános torta » Profi piskóta » Buktatorta » Epres piskóta
» Epres pudingos piskóta » Pavlova torta III. » Rakott fasírttorta » Virágos gyümölcstorta
» Kávés mascarponetorta » Borhab torta » Francia csoki torta » Gránátalma torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.