| Cseresznyés joghurttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 2 tojás, 8 dkg canderel, 2 evőkanál meleg víz, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg őrölt mogyoró, Töltelék: 9 levél zselatin, 1 üveg cseresznye befőtt 8 dl natúr joghurt, édesítőszer, 2 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja,, 2 dl tejszín. Elkészítés: Sütőpapírral béleljünk ki a tortaformát, majd izzítsuk be a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét 2 dkg canderellel, aztán a többi canderellel és vízzel keverjük világos krémmé. Öntsük össze a teljes kiőrlésű lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt adjuk a krémhez, és így tegyük a formába. A sütőben (gázsütő esetén 2-3. fokozat) úgy 15 percig süssük. Csepegtessük le a jól megmosott gyümölcsöt. Keverjük el a joghurtot édesítőszerrel, a citromlével és a héjjal. Készítsünk zselatint: 9 levelet áztassunk fél liter hideg vízben egy negyedórán át, aztán nyomkodjuk ki és oldjuk föl 2-3 evőkanál forró vízben. Ha elkészült, adjuk a joghurthoz. Tegyük ugyanezt a felvert tejszínnel is. Kenjük a tortaformába a joghurt kb. harmadát, és rakjuk ki cseresznyével. Végül kenjük meg a tortát a maradék krémmel, aztán legalább 3 órát hűtsük. Ha még maradt gyümölcs, használjuk díszítésre. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |