| Ananászos tortácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 darabhoz: 12,5 dkg margarin 20 dkg porcukor 3 tojás 2 ek. rum 7 dkg kókuszreszelék 1 zacskó sütőpor 20 dkg liszt 40 dkg körszeletes ananászbefőtt 500 g joghurt 30 g zselatin 200 g tejszín 1 zacskó színtelen tortazselé sárga élelmiszerszínezék a díszítéshez: kókuszforgács, marcipánszívek és mentalevél Elkészítés: Robotgéppel a margarint krémesre keverjük 10 dkg porcukorral. Egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a rumot, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A sütőpapírral elvegyített lisztbe keverünk 2 dkg kókuszreszeléket, majd evőkanalanként a masszába dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Az ananászt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A joghurtot a maradék cukorral és 3 evőkanál ananászlével ízesítjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd alacsony hőfokon feloldjuk, és a joghurtba vegyítjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Az ananász harmadát felaprítjuk, és a tejszínhabbal együtt óvatosan a joghurtba forgatjuk. A dermedő krémmel egyenletesen megkenjük a tésztát, majd hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Kb. 8 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, és az oldalukra kókuszreszeléket nyomkodunk. A tortazselét megfestjük sárga ételszínezékkel, és hozzáöntjük a maradék ananászlevet. A tortácskákra 1-1 ananászkarikát ültetünk, és megkenjük a zselével. Dermedés után kókuszforgáccsal, marcipánszívekkel, mentalevéllel díszíthetjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |