| Csokihab (csokimousse) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 adaghoz: 4 tojásfehérje 2 dl tejszín 2 evőkanál vaníliás cukor 2 evőkanál kristálycukor 10 dkg csokoládé csipet só A díszítéshez: csoki gyümölcs Elkészítés: A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. 2 evőkanál vaníliás cukrot hozzáadunk, majd tovább verjük, ha kész, betesszü a hűtőbe. A tejszínt felverjük 2 kanál cukorral, majd óvatosan összekeverjük az előző habunkkal, és így rakjuk újra hűtőbe. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk (én raktam hozzá pár csepp olívaolajat.) Ha kihűl az olvasztott csoki, a hűtőből kivett habunkhoz adjuk, óvatosan elkeverjük, és további 3 órára hűtőbe tesszük. Reszelt csokoládéval és gyümölccsel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |