| Diós-tejszínes kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 mk. sütőpor 20 dkg vaj 2 db tojás sárgája 4 dkg cukor 1 ek. tejföl A diótöltelékhez: 1,5 dl tej 40 dkg darált dió 20 dkg cukor 1/2 dl rum 1 db citrom reszelt héja A tejszínes krémhez: 3 dl tej 1 cs. vaníliás krémpor 1/2 dl rum 6 dkg cukor 2 dl tejszin Elkészítés: A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a sütőporral, a vajjal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját , a cukrot, a tejfölt és egy csipet sót. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A diótöltelékhez a tejbe beleszórjuk a diót, a cukrot, a rumot, a reszelt citromhéjat és felforraljuk. Kevergetve 3-4 percig főzzük, majd félreteszük. A Tejszines krémhez a tejet simára keverjük majd sűrű krémmé főzzük a krémporral, a rummal és a cukorral. Levesszük a tűzről, és gyakran kevergetve kihűtjük. A sütőt előmelegítjük, és a tésztát sütőpapíron 25x25-ös kockára nyújtjuk. A sütőpapírral együtt egy sütőlemezre húzzuk, és villával sűrűn megszúrkáljuk, majd 8 percre betesszük a sütőbe. Miután letelt a nyolc perc, kvesszük, rákenjük a diókrémet és visszatesszük a sütőbe kb. 12-15 percre. HA megsült, félretesszük. Közben a tejszint kemény habbá verjük és lazán a vaníliás krémbe forgatjuk. Az egészet a kihült süti tetejére kenjük.ízlés szerint megszórhatjuk darált dióval. A receptet beküldte: Gyöngyskorpió Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |