| Hideg eperhab receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g eper 4 zselatinlap 1 citrom leve 10 g fruktóz 200 g sovány túró Elkészítés: A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk. Hideg folyó víz alatt megmossuk az epret, lecsepegtetjük, leszedjük a szárát és feldaraboljuk. Négy kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek. Az epret a citromlével és a fruktózzal 2-3 percig mixeljük, míg folyékony péppé válik. Lecsepegtetjük és kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és mérsékelt lángon felolvasztjuk 3 evőkanál eperpéppel, folyamatosan keverve. A maradék eperpéppel összekeverjük. Habosra keverjük a túrót. Beletesszük az eperkrémet, és jól összekeverjük. Kiszedjük a formákat a hűtőszekrényből, kissé benedvesítjük, és beleöntjük a krémet. Visszatesszük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, és nagyon hidegen, friss eperszemekkel tálaljuk. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |