Tutireceptek.hu fejléc

Csokihab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(10 személyre)

20 dkg (Boci) étcsoki, darabolva
7 tojássárgája kikeverve
2 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
7 tojásfehérje
1 1/4 csésze tejszín

Elkészítés:
Tedd a csokit fém tálba és ezt helyezd egy fazéknyi forrásban lévő víz fölé. Kevergesd a csokit, míg a gőzben megolvad, vedd le a tűzről és keverd teljesen simára. Tedd félre hűlni.
Egy másik tálban verd fel közepesen kemény habbá a tejszínt, majd ezt is tedd félre.
Egy újabb tálban verd fel könnyű habbá a tojásfehérjét a sóval, ehhez keverd hozzá a sárgáját is. Csorgasd bele a csokikrémet, lassan keverd simára, majd mindezt óvatosan forgasd bele a tejszínhabba!
Végül töltögesd desszertes poharakba és rakd hűtőbe 1 órára.


A receptet beküldte: miland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokihabos-diós szelet » Csokihab (csokimousse) » Csokihabos banános süti » Csokihab, csokikrém
» Csokihabos piskóta » Mézes puszedli 2 » Túrótorta banánnal » Egytojásos
» Linzerkoszorú » Párizsi fincsi kosár » Kuksi túrós batyuja » Az én darálós géptésztám
» Macskaszem (meggyes) » Kétszínű muffin » Belga csokis keksz » Mandulás kekszes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.