| Csokihab receptSütemények, édességek Hozzávalók: (10 személyre) 20 dkg (Boci) étcsoki, darabolva 7 tojássárgája kikeverve 2 evőkanál cukor 1 csipetnyi só 7 tojásfehérje 1 1/4 csésze tejszín Elkészítés: Tedd a csokit fém tálba és ezt helyezd egy fazéknyi forrásban lévő víz fölé. Kevergesd a csokit, míg a gőzben megolvad, vedd le a tűzről és keverd teljesen simára. Tedd félre hűlni. Egy másik tálban verd fel közepesen kemény habbá a tejszínt, majd ezt is tedd félre. Egy újabb tálban verd fel könnyű habbá a tojásfehérjét a sóval, ehhez keverd hozzá a sárgáját is. Csorgasd bele a csokikrémet, lassan keverd simára, majd mindezt óvatosan forgasd bele a tejszínhabba! Végül töltögesd desszertes poharakba és rakd hűtőbe 1 órára. A receptet beküldte: miland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |