Tutireceptek.hu fejléc

Búbos pusszedli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 20 darabhoz:
A tésztához:
3 dkg hámozott mogyoró
3 dkg datolya
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
12 dkg por cukor
A mázhoz és a díszítéshez:
10 dkg por cukor
fél tojásfehérje
1 evőkanál rum
1 evőkanál mandulacsík
5-6 szem aszalt sárgabarack

Elkészítés:
A mogyorót apróra-darabosra vágjuk. A datolyát kimagozzuk, egészen apróra felkockázzuk.A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval és a mézeskalácsfűszerrel. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, apránként beleszitáljuk a lisztet, lazán, de alaposan összekeverjük. Lisztezett munkalapra szedjük, belegyúrjuk a mogyorót és a datolyát.Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (a légkeverésest 180 °C-ra). A masszából 2 centi átmérőjű rudakat sodrunk, 1 centis darabkákra vágjuk, és pici golyókat formálunk belőle. Háromszög alakban a sütőlapra rakosgatjuk úgy, hogy 3-3 golyót összeillesztünk - ezek sülés közben majd összenőnek. A középső bordamagasságon 15 percig sütjük, a sütőlapon hagyjuk kihűlni. Az aszalt sárgabarackot vékonyka csíkokra, egy részüket apró kockákra vágjuk. A mázhoz simára-pépesre keverjük a porcukrot a tojásfehérjével és a rummal. Megmártogatjuk benne a puszedlikat, rácsra rakosgatjuk, díszítjük a vágott mandulával és sárgabarackkal. Résnyire kitámasztott ajtajú, kikapcsolt, langyos sütőben 15-20 perc alatt fényesre szárítjuk. Jól záródó fémdobozban 3-4 hétig eltartható.

Tanácsok:
Őrölt fűszerfélékből magunk is készíthetünk mézeskalácsfűszert: 1 evőkanál keverékhez 1-1 csapott kiskanál fahéj, szegfűszeg, 1-1 késhegynyi szegfűbors, szerecsendió-virág, gyömbér, ánizs és kardamom szükséges.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Búboshús » Búbos szelet » Tina féle búboska » Búbos hús
» Búbos pulykamell » Búbos pulykapecsenye » Gombás búbos karaj » Búbos pecsenye
» Búbos rakott hús » Krémes isler » Jutka almás krémese » Linzer
» Citromos joghurtos kuglóf » Kedvenc mozart szeletem » Böjtös süti » Joghurtos panna cotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.