| Búbos pusszedli receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 20 darabhoz: A tésztához: 3 dkg hámozott mogyoró 3 dkg datolya 30 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor csipetnyi só 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 2 tojás 12 dkg por cukor A mázhoz és a díszítéshez: 10 dkg por cukor fél tojásfehérje 1 evőkanál rum 1 evőkanál mandulacsík 5-6 szem aszalt sárgabarack Elkészítés: A mogyorót apróra-darabosra vágjuk. A datolyát kimagozzuk, egészen apróra felkockázzuk.A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval és a mézeskalácsfűszerrel. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, apránként beleszitáljuk a lisztet, lazán, de alaposan összekeverjük. Lisztezett munkalapra szedjük, belegyúrjuk a mogyorót és a datolyát.Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (a légkeverésest 180 °C-ra). A masszából 2 centi átmérőjű rudakat sodrunk, 1 centis darabkákra vágjuk, és pici golyókat formálunk belőle. Háromszög alakban a sütőlapra rakosgatjuk úgy, hogy 3-3 golyót összeillesztünk - ezek sülés közben majd összenőnek. A középső bordamagasságon 15 percig sütjük, a sütőlapon hagyjuk kihűlni. Az aszalt sárgabarackot vékonyka csíkokra, egy részüket apró kockákra vágjuk. A mázhoz simára-pépesre keverjük a porcukrot a tojásfehérjével és a rummal. Megmártogatjuk benne a puszedlikat, rácsra rakosgatjuk, díszítjük a vágott mandulával és sárgabarackkal. Résnyire kitámasztott ajtajú, kikapcsolt, langyos sütőben 15-20 perc alatt fényesre szárítjuk. Jól záródó fémdobozban 3-4 hétig eltartható. Tanácsok: Őrölt fűszerfélékből magunk is készíthetünk mézeskalácsfűszert: 1 evőkanál keverékhez 1-1 csapott kiskanál fahéj, szegfűszeg, 1-1 késhegynyi szegfűbors, szerecsendió-virág, gyömbér, ánizs és kardamom szükséges. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |