| Joghurttora receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 szelethez: 6 tojás, 12 dkg cukor, 4 dl sűrű joghurt, 5 dkg sima liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál porcukor a sziruphoz: 15 dkg cukor, 3 dl víz, 2 evőkanál friss citromlé a tepsihez: vaj és liszt Elkészítés: A cukorsziruphoz összekeverjük a cukrot, a vizet, a citromlevet, és a felére beforraljuk. Kivajazunk, liszttel megszórunk egy 20-30 cm-es magas peremű tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kézi robotgép segítségével, csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral (akkor jó, ha a cukor teljesen elolvad), majd beledolgozzuk a joghurtot, a lisztet, a réteslisztet, a sütőport, és a citromlevet. Végül beleforgatjuk a habot, és a tepsibe simítjuk. A sütőben 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve még melegen meglocsoljuk a cukorsziruppal. Addig pihentetjük, amíg kihűl. Felszeleteljük, a szeleteket óvatosan kiemeljük a tepsiből, tálcára tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszőleges, feldarabolt gyümölccsel (pl. ananász, füge, narancs, sárgadinnye) tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |