| Tiramisu meggyel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 szelethez: 4 tojás 30 dkg kristálycukor csipetnyi só 2 zacskó vaníliás cukor 10 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő (búzakeményítő) 1 teáskanál sütőpor 50 dkg meggy vagy 1 üveg (8720 ml) befőtt 75 dkg félzsíros tehéntúró 75 dkg Mascarpone (nem sózott) krémsajt 4 evőkanál frissen kifacsart citromlé 5 evőkanál mandulalikőr (amaretto) 25 db apró, vagy 13 felezett babapiskóta 2 evőkanál kakaópor a tetejére sütőpapír Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 12-13 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot és hozzáadjuk a sót. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd apránként rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon,( gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb 25 percig sütjük. A karima eltávolítása után a formában, rácsra téve hűlni hagyjuk. A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A túrót a mascarponéval, a citromlével, a maradék cukorral, és vaníliás cukorral simára keverjük. A piskótát a formából kivesszük, keresztben félbevágjuk, és az alsó lapot tortatálra fektetjük. Mandulalikőrrel meglocsoljuk, majd karimát pattintunk köré. A krém 1/4-ed részét hűtőszekrénybe tesszük. A maradék krémbe beleforgatjuk a meggyet és az alsó tortalapra simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot és egy órára hűtőszekrénybe állítjuk. A karimát eltávolítjuk, a tortát a félretett krémmel (oldalát is) bevonjuk. A babapiskótákat az oldalára nyomkodjuk. kb 30 percre visszatesszük a hűtőbe. Fogyasztás előtt a tetejét kakaóporral vastagon meghintjük. Tanácsok: A babapiskótákat nem függőlegesen nyomkodjuk rá, hanem kissé "jobbra 75 fokos dőlésszögben". Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: evus111 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |