| Töltött pikáns sertésszelet receptEgytálételek Hozzávalók: 4 főre 80 dkg sertéstarja (8 szelet). 8 db csemegeuborka 8 vékony szelet bacon vagy füstölt szalonna 5 gerezd fokhagyma 1 dl száraz fehérbor 1 dkg vaj 2 ek olívaolaj 5 dl főzőtejszín 1 ek mustár 3 ek majonéz 1 mk barna cukor 1/2 szerecsendió (vagy őrölt csapott mk) só durvára őrölt fekete bors Elkészítés: 1. A kiklopfolt sertés tarja szeleteket egyenként előkészítjük: sózzuk,borsozzuk. 2. Ráterítjük a szelet szalonnát, egyik vége közelébe keresztülfektetjük az uborkát, a hús szeletet feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval legalább 2 helyen rögzítjük a hús végeit. 3. Magas falú teflon serpenyőben vagy lábasban a húst elősütjük: az olíva olajat felhevítjük, a tűzről levéve a hússzeleteket az edényben egymás mellett elhelyezzük. 4. Visszatesszük a közepes lángra és pirítjuk. Pár perc után a hús tekercseket megforgatjuk, a húsok mellé becsúsztatjuk a szeletekre vágott vajat. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk vele a húst, míg a bor el nem párolog. 5. A hús párolása: beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, ráreszeljük a kb. 1/2 szem szerecsendiót, enyhén sózzuk. 6. Felöntjük a főző tejszínnel, gyenge lángon, fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk. 7. Mártás készítése: a puhára párolódott húsroládokat az edényből kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt tejszínes mártásba (a tűzről levéve) elkeverjük a mustárt és a majonézt. 8. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Kóstolás után, ha édesebbre akarjuk (az uborka és a mustár savanykás íze domináns!), rászórjuk a barna cukrot (lehet kristály is), és elkeverjük benne. 9. Ha nem sűrűsödött be eléggé a mártás, kis tálkába pár kanállal kiszedünk, kávéskanálnyi ételkeményítővel elkeverve, visszaadjuk a mártáshoz, és a keményítő besűríti. 10. A hús tekercseket visszahelyezzük a szószba, és a tűzhelyen összerottyantjuk vele. 11. Főtt, majd tepsiben sütött, vajas burgonyával tálaljuk. Tanácsok: előkészület: 30 perc főzés: 45 perc sütés: 35 perc A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |