| Sült oldalas jóasszony módra receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg sertésoldalas, 40 dkg burgonya, 20 dkg primőr kifejtett zöldborsó, 15 dkg laskagomba, 10 dkg póréhagyma vagy egy csomó újhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanál kömény, só,bors, 2 dl olaj. Elkészítés: Az oldalast megmossuk sózzuk,őrölt köménnyel meghintjük. Tepsibe rakjuk,sem zsíradékot,sem vizet nem teszünk alá.Közepesen meleg sütőben puhára sütjük.Sütés közben saját,kiolvadt zsírjával locsolgatjuk.Ha kellőképpen megpuhult,kiszedjük,és a tepsiben maradt zsírban megpirítjuk a zöldborsót,hozzáadjuk a kockára vágott gombát,és a félkarikákra szelt hagymát.Sóval,borssal,vágott petrezselyemmel ízesítve 6-8 percig pároljuk.Végül összekeverjük a forró olajban megsült,apró kockákra vágott burgonyával. Tanácsok: Vigyázzunk a zölborsót ne pároljuk sokáig,mert egy idő után nem puhul,hanem keményedik. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |