| Rakott zöldbab 2. receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg zöldbab 30 dkg darált csirkemell 8 dkg rizs 1 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál olívaolaj 3 gerezd fokhagyma bors só ételízesítő fűszerpaprika 2 dl 12%-os tejföl Elkészítés: A zöldbabot az ételízesítős vízben főzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Teflon edényben pörköltet készítünk a darált húsból, hagyma, fokhagyma, bors, só, fűszerpaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet öntünk rá. Közben megpároljuk a rizst. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára tesszük a zöldbab felét, rá a párolt rizst, erre a darált húsból készült pörköltet, majd újra zöldbab következik. A tetejére tejfölt öntünk, és 50-60 percig közepes lángon sütjük. Tanácsok: A recept Szalayné Kónya Zsuzsa: Kóstoló - Fogyókúra 1200 kalóriával c. szakácskönyvéből származik. (4 adag)(1 adag = 310 kcal) Kalóriatartalom: 310 kcal A receptet beküldte: hidewatch Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |