Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell aszalt szilvával és panchettával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 2 egészséges csirkemell
• 1 marék aszalt szilva
• 1 marék fogpiszkáló
• 6 szelet panchetta vagy bacon
• só
• bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csirkemellet terítsük ki magunk elé, vágjuk ketté középen. A melleket (szexi) hosszában szintén vágjuk el. Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Mindkét oldalát locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és fűszerezzük sóval, borssal. A vágódeszkára fektessük le a panchettát, és rakjuk rá a husit. Biztos vagyok benne, hogy mindenki töltött már palacsintát. Tehát mint a palacsinta töltésénél, a hozzánk közelebb eső részre elhelyezzük a szilvát, és a panchettával együtt tekerjük fel. Ha ez megvan, akkor egy elegáns szúrással, fogpiszkálóval rögzítjük (ha így jobban tetszik, átdöfjük).
A kész husikat egy tepsibe helyezzük, és 30 percig sütjük. Köretnek készíthetünk hagymás krumplipürét. A pürét kitálaljuk egy nagy tányérra, és a tetejére halmozzuk a csirkecsodát.

Tanácsok:
Regélhetnék róla, hogy milyen jó az édes a sóssal... taste it...!


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell pörkölt » Csirkemell salátával » Tejfölös csirkemell » Sajtos tejfölös csirkemell
» Fincsi csirkemell » Ananászos csirkemell » Rókagombás csirkemell » Libamell párolt szilvával
» Gyros tál csirkemellből » Gombás csirkemellfilé » Zöldséges csirkemell » Szecsuáni csirkemell
» Hawaii csirkemell » Baconos csirkemell » Hagymás- gombás csirkemell » Aszaltszilvás bárányragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.