Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájas-hagymás rizotto recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

# 25 dkg csirkemáj
# 1 csomag előfőzött rizs
# 3 kisebb vöröshagyma (vagy 1 szál póréhagyma)
# só
# bors
# petrezselyem
# ételízesítő
# margarin

Elkészítés:

1.) A zacskós rizst 10 perc alatt puhára főzzük, és félretesszük.
2.) A májat megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
3.) A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk.
4.) Egy teflonban kevés margarint olvasztunk, rátesszük a hagymát és a májat, és néhány percig - folyamatos kevergetés mellett - pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, borssal és petrezselyemmel, és felöntjük egy kis pohár vízzel, majd félig lefedve puhára pároljuk. (kb. 15 perc.) (Ketté kell vágni egy májat, és ha belül nem véres, akkor már biztosan jó.:o))
5.) A rizst hozzáadjuk a hagymás májhoz, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, és csalamádéval tálaljuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rizottó (Nők lapja) » Tavaszi Rizotto » Sajtos rizottó » Halas rizottó 2
» Tök-rizottó » Piros-fehér-zöld rizottó » Hajdinarizottó » Virslis rizottó
» Zúzarizottó » Tökrizotto parmezannal » Céklás rizottó » Karfiolrizottó
» Májas rizottó » Cékla rizottó" » Sajtos csirkemáj-rizottó » Sült, gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.