| Tök-rizottó receptReform ételek Hozzávalók: • 30 dkg rizottónak való rizs (Arborio rizs) • 50 dkg tökhús (Hokaidó tök) • 1 szál póréhagyma • 3 evőkanál ghi • 0,5 l alaplé (zöldségleves kockából) • 5 dkg reszelt növényi sajt • 1 teáskanál currypor • a díszítéshez kakukkfű • TAMARI borsfü Elkészítés: A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az így kapott tökhúst fóliába göngyöljük, és 125 fokos sütőben megpároljuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, a fehér és a zöld részeit apróra vágjuk, majd egy evőkanál ghin megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a rizst is, amit üvegesre párolunk. A keveréket felöntjük az alaplével, amikor a rizs majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a felkockázott tököt és a curryt. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a maradék giht és a reszelt növényisajtot, TAMARIval ízesítjük, borsfűvel fűszerezzük. Tanácsok: Tálaláskor szórjuk meg kakukkfűvel és durvára reszelt sajtal. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |