| Tökrizotto parmezannal receptReform ételek Hozzávalók: • 30 dkg rizottónak való rizs • 50 dkg tökhús • 1 szál póréhagyma • 3 evőkanál vaj • 0,5 l erőleves • 5 dkg reszelt parmezán sajt • 2 teáskanál currypor • a díszítéshez kakukkfű • só, bors Elkészítés: A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az így kapott tökhúst alufóliába göngyöljük, és 175 fokos sütőben megsütjük. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, a fehér és a zöld részeit apróra vágjuk, majd egy evőkanál vajon megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a rizst is, amit üvegesre párolunk. A keveréket felöntjük az erőlevessel, amikor a rizs majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a felkockázott tököt és a curryt. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a maradék vajat és a reszelt parmezánt, sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük. Tanácsok: Tálaláskor szórjuk meg parmezannal. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 420 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |