| Csirkemáj sütőtökös-almás raguval és metélt tésztával receptHúsételek Hozzávalók: 5-6 db csirkemáj 2 db alma (édes) 30 dkg kockázott sütőtök 1 nagy lilahagyma 2 evőkanál méz őrölt színes bors só majoranna őrölt fahéj őrölt szerecsendió 2 dl tejszín 2 evőkanál olívaolaj 5 dkg vaj Elkészítés: A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, vágjuk fel vastagabb szeletekre. A sütőtököt szintén vágjuk fel nagyobb kockákra, majd pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le és tegyük félre. Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, tegyük bele a feldarabolt csirkemájat és többször átforgatva süssük kb. 5 percig. Ezután egy szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, tegyük bele a felszeletelt lilahagymát. Kevergetve pároljuk pár percig, adjuk hozzá az almát. Ezután csorgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük alaposan össze, majd egy kicsi rést hagyva fedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon, néha óvatosan megrázogatva pároljuk pár percig. Amikor a hagyma és az alma már félpuhára párolódott, adjuk hozzá az előfőzött sütőtököt és az elősütött csirkemájat, öntsük hozzá a tejszínt is. Keverjük óvatosan össze, szükség esetén ízesítsünk utána. Néhány perc alatt rottyantsuk össze a ragut, zárjuk el a gázt, tálalásig tartsuk melegen. Ameddig a ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát. Szűrjük le, egy pici olívaolajon futtassuk meg. Közben enyhén sózzuk és keverjük alaposan össze. Tálaláskor szedjük a tésztát tányérokra, kanalazzuk rá a csirkemájas-sütőtökös-almás ragut. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |