| Csirkeaprólék leves északi módra receptLevesek Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg) 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé) 10 dkg aszalt szilva , kevés cukor , citromlé, só . Elkészítés: Az aszalt szilvát előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap a leszűrt szilvát kimagozzuk, és apróra vágjuk, a levét félretesszük. A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk. A szilvalét kiegészítjük sózott vízzel úgy, hogy másfél liter legyen. Ebbe tesszük a csirkét, és félpuhára főzzük. Közben a zöldséget is megtisztítjuk, és vékonyka hasábokra vágjuk. A félig főtt aprólékot kicsontozzuk, a levét átszűrjük, majd a tiszta lébe visszatesszük a metéltre vágott húst, a zöldséget és az aszalt szilvát. Citromlével és csöpp cukorral ízesítve készre főzzük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |