| Hideg eperleves 2. receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg eper 5 dl tej 2 dl tejföl vagy tejszín cukor vagy méz Elkészítés: Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjül a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Ha szükséges, mézet vagy cukrot adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest. Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják. Tanácsok: Nem saját recept. Ma készitettem el, nagyon finom :)) Nyami A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |