Tutireceptek.hu fejléc

Hideg eperleves 2. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg eper
5 dl tej
2 dl tejföl vagy tejszín
cukor vagy méz

Elkészítés:
Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjül a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Ha szükséges, mézet vagy cukrot adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest.

Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.

Tanácsok:
Nem saját recept.
Ma készitettem el, nagyon finom :))
Nyami


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg őszibarack leves » Hideg vilmoskörteleves » Hideg orosz tejfölleves » Gesztenyés süti hidegen
» Hideg krémesem » Hideg spenótleves » Hideg málnakrém leves » Hideg karfioltál
» Vendégváró hidegtál » Eperleves » Nyers eperleves (vegan) » Hideg őszibarack
» Hideg szederleves » Vörösboros eperleves » Hideg krémpuncs » Hideg zöldségkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.