| Szilvás krémes madár módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: * A tésztához: * 70 dkg liszt * 25 dkg sütőmargarin * 20 dkg porcukor * 2 evőkanál őrölt fahéj * 1 kávéskanál szódabikarbóna * 1 tojás * 2 dl tejföl * kis tej a gyúráshoz * Az alsó krémhez: * 80 dkg kimagozott szilva * 8 dl víz * 20 dkg cukor * 2 csomag vaníliás pudingpor * A középső krémhez: * 1 csomag vaníliás pudingpor * 3 dl tej * 10 dkg porcukor * 15 dkg sütőmargarin * A felső krémhez: * 1 csomag vaníliás pudingpor * 3 dl tej * 10 dkg porcukor * 15 dkg sütőmargarin * 15 dkg aszalt szilva * A tetejére: * 1 tábla tortabevonó * 2 evőkanál étolaj Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nagy tepszi hátán 4 lapot sütünk. Az alsó krémhez a szilvát nagyon apróra összevágjuk, és a 8 dl vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, kihűtjük, majd 2 csomag vaníliás pudinggal simára keverjük, és tűzön besűrítjük. Beletesszük a szilvát. A középső és a felső krémhez a pudingot a tejjel simára keverjük, besűrítjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A felső krémhez hozzáadjuk az apróra összevágott aszalt szilvát. Az alsó lapra rákenjük a szilvás pudingot, befedjük egy másik lappal, erre jön a vaníliás puding, majd a következő lap, az aszalt szilvás krém, végül az utolsó lap. A tetejére a tortabevonót vizgőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá 2 kanál étolajat, jól összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Legalább 3 órát várunk a szeleteléssel. Bármilyen formára lehet vágni,de szerintem 4x4 cm-es kockára vágva a leggusztább. Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nagy tepszi hátán 4 lapot sütünk. Az alsó krémhez a szilvát nagyon apróra összevágjuk, és a 8 dl vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, kihűtjük, majd 2 csomag vaníliás pudinggal simára keverjük, és tűzön besűrítjük. Beletesszük a szilvát. A középső és a felső krémhez a pudingot a tejjel simára keverjük, besűrítjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A felső krémhez hozzáadjuk az apróra összevágott aszalt szilvát. Az alsó lapra rákenjük a szilvás pudingot, befedjük egy másik lappal, erre jön a vaníliás puding, majd a következő lap, az aszalt szilvás krém, végül az utolsó lap. A tetejére a tortabevonót vizgőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá 2 kanál étolajat, jól összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Legalább 3 órát várunk a szeleteléssel. Bármilyen formára lehet vágni,de szerintem 4x4 cm-es kockára vágva a leggusztább. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: P.Péter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |