| Csirkemájas tarisznya receptTésztafélék Kenyerek, péksütemények Hozzávalók: 2 kisebb főtt, áttört burgonya 1 kis doboz tejföl (alacsony zsírtartalmú) 10 dkg margarin (Ráma) 1 egész tojás 2 teáskanálnyi cukor 1 teáskanálnyi só 1 csomag szárított élesztő (50-80 dkg liszthez) liszt - amennyit az előző hozzávalókból kevert massza felvesz kevés olívaolaj (vagy napraforgó étolaj...) Elkészítés: A főtt, áttört burgonyát kelesztőtálba teszem (még jó melegen), hozzáadom a tejfölt, margarint, tojást, cukrot, sót, élesztőt, és jól összekeverem. Hozzáadok annyi lisztet, hogy laza, de nem ragadós tésztát kapjak. Kis olívaolajjal, vagy étolajjal bekenem a kezem, hogy ne ragadjon. 40 percig kelesztem, majd szintén kissé olajos kézzel 12 golyót formázok a tésztából, amiket aztán ovális alakúra nyújtok. A kinyújtott tészták egyik felére "csirkemáj pástétom"ot teszek (szintén megtalálható a receptek között!!!), majd félbehajtom, és az íves oldalán egy villa végével jól meglapítom ("rojtosítom"). Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és 30 percig sütöm közepesen meleg sütőben. Tanácsok: Ez a tészta alkalmas más töltelékekhez is, pl. húsos, zöldséges... kinek a fantáziájára van bízva. A liszt mennyisége nagyjából 40 dkg lehet, de nem mértem. Viszont én nagyon kedvelem a teljeskiőrlésű liszteket, így én 1/3 - 1/3 rész teljeskiőrlésű rozsliszt, búzaliszt, valamint finom liszt keverékét használom. Az elkészítési időt bőven számoltam, közben másra is van idő. Elkészítési idő: 110 perc A receptet beküldte: Neske Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |