| Töltött csirke krumplival receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkecomb 1 kg főtt krumpli 2 zsemle 1 tojás 2 hagyma 1 tejföl fűszerek: só, bors, fokhagymás fűszersó, petrezselyem Elkészítés: Az egész csirkecombokat, félbevágom, és rajt hagyom a bőrét, beborsozom, és teszek rá fokhagymás fűszersót. A krumplit héjában megfőzöm. Mikor a krumpli megfőtt és kihűlt, megpucolom és a felét beleszeletem a tepsi aljába. Utána elkészítem a tölteléket: vízbe áztatott zsemle, tojás, petrezselyem, fűszersó, bors, és egy kevés olajon pirított hagyma. Ezeket összekeverem és beletöltött a csirkecombok bőre alá. A maradék hagymát karikára felszelve rászórom, még lehet a tetejére tenni párizsit, gépsonkát. A maradék krumplit rászórom a húsokra, és beteszem az egészet 200 fokon a sütőbe. A tejfölt kikeverem egy kevés liszttel és vízzel, és mikor már félig megsült a hús, akkor ráöntöm a tetejére ezt a tejfölös cuccot, amibe még lehet egy kevés fűszert vagy sajtot ízlés szerint keverni. Mikor a tejföl megsült, akkor kiszedem a sütőből és kész is az étek. Tanácsok: A gépsonka helyett tehetünk rá még karikára vágott paradicsomot és paprikát, és akkor az egésznek ilyen rác jellege lesz. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: n.a. kcal Szénhidráttartalom: n.a. gramm Zsírtartalom: n.a. gramm A receptet beküldte: vikucka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |