| Cseresznyével töltött részeges fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg porcukor 1 l étolaj 20 dkg cseresznyebefőtt 3 tojás 3 dkg élesztő 4 evőkanál cseresznyepálinka pici szerecsendió 1 citrom reszelt héja 1 csipet só 2 teáskanál őrölt fahéj 30 dkg finomliszt 5 dkg vaj vagy sütőmargarin 4 dl fehérbor Elkészítés: A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a vajat vagy sütőmargarint. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Belekeverjük a tojásokat, a sót, a citromhéjat, a fahéjat, a szerecsendiót és a pálinkát, végül a 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldott élesztőt is a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. Leszűrjük a cseresznyét. A közepes méretű fánkokat forró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és forrón megszórjuk porcukorral. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |