Tutireceptek.hu fejléc

Sonkával töltött csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
1/2 dl konyak,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
1 teáskanál mustár,
késhegynyi őrölt pástétomfűszer.

Elkészítés:
A csirkét kívül-belül megtisztítom és a hasát belülről megsózom. A főtt füstölt húst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdarálom, majd összekeverem a felvert tojással, borssal, mustárral, pástétomfűszerrel, csipetnyi sóval. (Vigyázzunk, a füstölt hús sós!) Hozzáteszek két evőkanál tejszínt, egy teáskanál konyakot, és jól összedolgozom a masszát. Betöltöm a csirke bőre alá. Kívülről is megsózom és tűzálló tálra fektetem. Leöntöm a tejszínnel, rátördelem a vajat, és a tálat befedve, előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkét 10 percig állni hagyom, majd felszeletelem. A csirkedarabokat lapos tűzálló tálra, bőrével felfelé egymás mellé rendezem. A visszamaradt pecsenyelevet a maradék konyakkal felforralom és a húsok tetejére locsolom. A sütőbe visszatolom a tálat, és az étel tetejét megpirítom. Párolt gyümölccsel vagy nem édes befőttel és ropogósra sült szalmaburgonyával kínálom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült csirke zöldségekkel » Gombás csirkecombok » Almával töltött camembert » Töltött, rántott gomba
» Töltött-rántott sajt » 30 perces csirkepörkölt. » Tejszínes-parajos csirke » Csirkeragu sajttésztában
» Pirított csirke » Hagymás csirkemell » Csípős csirkemell csíkok » Egyszerű csirkesaláta
» Csirkés-zöldséges » Petrezselymes csirke » Juhtúrós töltött krumpli » Csirkés spagettisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.