| Császármorzsa szilvaszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A morzsához: 1/4 l liszt 1/4 l gríz (búzadara) 1/2 l tej 4 tojás 2 ek cukor 1 vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 2-3 ek olaj a sütéshez esetleg mazsola, de ez elhagyható A szószhoz: 1 kg szilva 3 ek cukor 2 dkg margarin 1/2 kk fahéj 4-5 dl meggylé/ vörösbor/ víz Elkészítés: A morzsához a lisztet, a darát , a cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgájákat simára keverem a fél adag tejjel, majd hozzákeverem a maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe teszem. Így a daraszemek jól megdagadnak, ettől lesz majd morzsás. Közben elkészítem a szószt. A szilvákat félbevágom, kimagozom. Egy lábosban felolvasztom a margarint, majd rádobom a szilvát és az összes többi hozzávalót. Kb 15-20 perc alatt puhára főzöm a szilvát. Az egészet egy turmixgépbe öntöm és simára turmixolom. Folytatom a morzsát. Egy mély teflonserpenyőben nagyon forróra hevítem az olajat. Közben felverem a félretett tojásfehérjét habnak és hozzákeverem a hűtőben pihentetett tésztához. Ha az olaj már forró, akkor az egész tésztát beleöntöm. Ha barna kérget kapott a külseje, akkor favillával elkezdem átforgatni. Ezt kell addig forgatni, amíg már egy pici folyós rész sincs benne. Tanácsok: A szósz nagyon nagy mennyiség, de csak így tudtam normálisan leírni az arányokat. Simán felhasználható sült húsokhoz, palacsinta öntetként is. Az olaj hőmérsékletét úgy ellenőrzöm, hogy favillával egy pici cseppet teszek a tésztából a serpenyőbe. Akkor jó, ha ez nagyon gyorsan elkezd sülni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: miccer Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |