Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa Briell-módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg búzadara
7 dkg liszt
2,5 dl tej
fél citrom leve
1 nagy marék mazsola
2 db tojás
2 evőkanál porcukor
4 dkg vaj
csipet só

Elkészítés:
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat is. Jön még hozzá a mazsola és a só.
Ezt a masszát néhány órára a hűtőben állni hagyjuk.
Amikor kivettük, a tojások sárgáját hozzákeverjük, majd a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a masszát beleöntjük. Alacsony hőfokon sütjük, nem kell megkeverni!
Amikor a tészta alja megpirult, akkor négyfelé vágjuk egy fakanál segítségével és átfordítjuk őket. Amíg a másik oldala sül, apránként egyre kisebbekre daraboljuk. Így lesz morzsalékos.
Az a lényeg, hogy minden oldalról szépen átpiruljon.

Tanácsok:
Forrón tálaljuk!
Porcukorral meghintve, vagy sárgabarack lekvárral is finom, de ajánlom, hogy próbáljátok ki vaníliaöntettel! :)


A receptet beküldte: Briell14


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi császármorzsája » Császármorzsa » Császármorzsa diétásan » Fitt császármorzsa
» Bögrés császármorzsa » Császármorzsa egyszerűen » Smarni (Császármorzsa) » Kakaós császármorzsa
» Egyszerű császármorzsa » Császármorzsa 1 » Fahéjas császármorzsa » Joghurtos császármorzsa
» Túrós császármorzsa » Meggyes császármorzsa » Császármorzsa update1 » Császármorzsa 2:


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.