| Császármorzsa Briell-módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg búzadara 7 dkg liszt 2,5 dl tej fél citrom leve 1 nagy marék mazsola 2 db tojás 2 evőkanál porcukor 4 dkg vaj csipet só Elkészítés: A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat is. Jön még hozzá a mazsola és a só. Ezt a masszát néhány órára a hűtőben állni hagyjuk. Amikor kivettük, a tojások sárgáját hozzákeverjük, majd a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a masszát beleöntjük. Alacsony hőfokon sütjük, nem kell megkeverni! Amikor a tészta alja megpirult, akkor négyfelé vágjuk egy fakanál segítségével és átfordítjuk őket. Amíg a másik oldala sül, apránként egyre kisebbekre daraboljuk. Így lesz morzsalékos. Az a lényeg, hogy minden oldalról szépen átpiruljon. Tanácsok: Forrón tálaljuk! Porcukorral meghintve, vagy sárgabarack lekvárral is finom, de ajánlom, hogy próbáljátok ki vaníliaöntettel! :) A receptet beküldte: Briell14 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |