Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg mazsola,
5 dl tej,
10 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg búzadara,
4 tojás,
2 evőkanál vaj,
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.

A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.

Kalóriatartalom: 560 kcal

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puncsos süti egyszerűen » Cibere leves egyszerüen » Túrógombóc egyszerűen » Csángó gulyás egyszerűen
» Zebratorta egyszerűen » Muzsdéj egyszerűen » Püspökkenyér egyszerűen » Csöröge fánk egyszerűen
» Meggyes császármorzsa » Körömpörkölt egyszerűen » Gofri egyszerűen » Csoki torta egyszerűen
» Almás süti - egyszerűen » Kókuszgolyó egyszerűen » Gombaleves egyszerűen » Sertésragu egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.