Tutireceptek.hu fejléc

Bögrés császármorzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
2 személyre:
fél bögre búzadara
fél bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
pici csipet só
1/3 bögre cukor
egy csapott evőkanál zsír

Elkészítés:
A tejet felforrósítjuk egy fazékban.
Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba.
A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.
Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is.
Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.
Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön.
Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba.
Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés-tejfölös meggyes » Legegyszerűbb bögrés » Mákos bögrés sütemény » Bögrés kakaós
» Bögrés csokicsoda » Epres - bögrés süti » Túrós, gyümölcsös, bögrés » Bögrés-mikrós süti
» Joghurtos császármorzsa » Császármorzsa diétásan » Cseresznyés bögrés pite » Bögrés raffalló
» Fitt császármorzsa » Fahéjas császármorzsa » Bögrés almafánk » Bögrés-Kefíres-diós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.