Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa 2: recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg búzadara
7, 5 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás
10 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek vaj
porcukor
baracklekvár

Elkészítés:
A lisztet a tejjel és a búzadarával egy tálban elkeverjük alaposan, majd megközelítőleg 1 óráig állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát.
Mikor a dara már majdnem az összes tejet felszívta, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra verjük, és hozzákeverjük a búzadaramasszához.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük meg.
Egy nagyobb tapadásmentes bevonatú serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a masszát és fakanállal kevergetjük egész addig, míg morzsás állagúvá nem alakul.
Az elkészült császármorzsát tálra halmozzuk, meghintjük porcukorral, és házi készítésű baracklekvárral még melegen tálaljuk, és fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Császármorzsa Briell-módra » Császármorzsa update1 » Császármorzsa diétásan » Egyszerű császármorzsa
» Túrós császármorzsa » Bögrés császármorzsa » Fitt császármorzsa » Smarni (Császármorzsa)
» Császármorzsa » Császármorzsa 1 » Andi császármorzsája » Joghurtos császármorzsa
» Császármorzsa egyszerűen » Kakaós császármorzsa » Fahéjas császármorzsa » Meggyes császármorzsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.