| Csapati receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Teljes kiörlésű búzaliszt Kukoricaliszt Víz Só, bors Olaj a sütéshez Elkészítés: Attól függően, hogy mennyire van szükséged belőle (én pl. frissen jobban szeretem, ezért megcsinálok egy nagyobb adagot, fólia, hűtő :) de a kisebb adaghoz 1-1 bögre lisztet használok) a liszteket a vízzel, sóval és borssal (ízlés szerint) elkevered úgy, hogy formálható legyen. Utána egy darabot letépsz belőle, majd kilapogatod, hogy tök vékony legyen, és forró olajban sütöd meg, mindkét felét kb. 3-3 percig. Tanácsok: Csináltam már zabpehellyel, búzacsírával megspékelve, jobban fűszerezve.. a lehetőségek tárháza óriási! :) Először fura, de nekem sokkal jobban ízlik már, mint a rendes kenyér. :) A receptet beküldte: lori23 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |