Tutireceptek.hu fejléc

Trencséni kenyér, 750 g recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3 kanál olaj
200 ml tej
1 kanál citromlé
1 kanál tejfol
1 kanál méz
400 g liszt
1 kanál koménymag
3/4 kanál só
1 kozepes fott krumli
15 g friss éleszto

Elkészítés:
Ebben a sorrendben belerakjuk a kenyérsutobe és kész.

Tanácsok:
Az én újításom, tej helyett víz/ a felfogásom miatt, engem úgy tanítottak hogy a tej kalácsba való/, koménymag helyett lenmag,és napraforgómag,picit tobb tejfol ha nincs idom krumplit fozni. Sutoben sutom, mert szeretem ha jó vastag a kenyér héja, az én gépem a kenyér tetejét nem suti jól meg. Nagyon finom az eredi recept szerint is, rozsos búzalisztbol készítik, de használtam már fehérlisztet tk.lisztel keverve

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: githaj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Durumkenyér » Kovászos kenyér egyszerűen » Teljes kiőrlésű kenyér » Habkenyér
» Sajtos bundáskenyér » Életkerék kenyér » Csokikenyér » Banános-kenyér
» Fokhagymás Graham kenyér » Püspökkenyér » Majomkenyér » Mákos-szilvás püspökkenyér
» Graham kenyér » Gyümölcskenyér (2 rúd) » Édes bundáskenyér » Köményes-rozsos kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.