| Trencséni kenyér, 750 g receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 3 kanál olaj 200 ml tej 1 kanál citromlé 1 kanál tejfol 1 kanál méz 400 g liszt 1 kanál koménymag 3/4 kanál só 1 kozepes fott krumli 15 g friss éleszto Elkészítés: Ebben a sorrendben belerakjuk a kenyérsutobe és kész. Tanácsok: Az én újításom, tej helyett víz/ a felfogásom miatt, engem úgy tanítottak hogy a tej kalácsba való/, koménymag helyett lenmag,és napraforgómag,picit tobb tejfol ha nincs idom krumplit fozni. Sutoben sutom, mert szeretem ha jó vastag a kenyér héja, az én gépem a kenyér tetejét nem suti jól meg. Nagyon finom az eredi recept szerint is, rozsos búzalisztbol készítik, de használtam már fehérlisztet tk.lisztel keverve Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: githaj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |