| Rozsos cipóm lenmaggal receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 55 dkg búzaliszt 15 dkg telj. kiő. rozsliszt 2 ek egész lenmag 3/4 kocka élesztő 2 kism. só 1 kism. cukor 1 ek ecet 1-2 ek olaj 1 kk. sikér tojás a megkenéshez 3 dl langyos víz Elkészítés: Mindent beleteszek a kenyérsütő üstjébe,dagasztás-kelesztés program a gépen.Mikor kész, lisztezett deszkán kicsit megnyomkodom,megformázom belőle a cipót.Sütőpapírral bélelt tepsin, konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztem fél órát,utána lekenem a felvert tojással, és előmelegített sütőben 50-55 percig sütöm 180 fokon. Rácson hagyom kihűlni teljesen. Tanácsok: Ha nincs kenyérsütő, dagasztógéppel, robotgép dagasztó karjaival vagy kézzel is dagaszthatjuk. Ebben az esetben dagasztótálban lefedve, vagy egy mély edényben kelesztjük, míg duplájára nő.(kb 60-80 perc) Kép található a kenyeres naplómban. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |