| Burgonyás bagett (6 db) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 250 g Schär Mix B 80 g reszelt főtt burgonya 13 g friss élesztő 1 evőkanál olaj 330 ml langyos víz (vagy víz+ tej) 1 evőkanál tejföl lenmag só só Elkészítés: A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, de a sót és az olajat csak a vége felé tesszük hozzá. A bagettformákat bekenjük olajjal, megszórjuk lenmagokkal, s vizes kanállal beletesszük a masszát. A tetejüket olajos kanállal elsimítjuk, megszórjuk lenmaggal, s egy nagy tepsivel letakarva (a langyos sütőben) 40 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. 200°C-on sütjük kb. 25 percig (légkeveréssel 20 perc is elég). A sütő megfelelő páratartalmáról gondoskodni kell! A kész bagettek tetejét és oldalát bekenjük vizes - olajos ecsettel. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |