| Karamelltorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20-25 darab babapiskóta, 3 dl tej, 35 dkg cukor, 10 dkg dió, 1 evőkanál olaj, 1 csomag vaníliaízű, hidegen kikeverhető pudingpor, 15 dkg margarin, a forma kikenéséhez olaj Elkészítés: A piskótát 1 dl tejbe könnyedén belemártogatjuk, majd egy kerek, nagy (25 cm átmérőjű) tortaforma alját kibéleljük vele. A piskótákat annyira összenyomkodjuk, hogy a forma ne látszódjék ki. Utána 20 dkg cukrot kevergetve aranybarnára pirítunk, és a felét kiolajozott tálra öntjük, a másik felébe a diót szórjuk, és egy másik kiolajozott tányérra terítjük. Most 15 dkg cukrot megpirítunk, a maradék 2 dl tejjel felengedjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódott, majd kihűtjük. A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, 3-4 percig állni hagyjuk, majd a margarinnal habosra keverjük. Jól behűtjük, hogy megkeményedjen, majd a diós karamellt összetörve hozzáadjuk. Legalább egy napra behűtjük. Utána a formába rakott piskótára simítjuk, és a maradék sima, összetört karamellel megszórjuk. Tálaláskor a torta széleit késsel meglazítjuk, és a tortakarimát lehúzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Tanácsok: A legkönnyebb hidegvízbe mártott késsel felszeletelni. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |