Tutireceptek.hu fejléc

Karamelltorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20-25 darab babapiskóta,
3 dl tej,
35 dkg cukor,
10 dkg dió,
1 evőkanál olaj,
1 csomag vaníliaízű, hidegen kikeverhető pudingpor,
15 dkg margarin,
a forma kikenéséhez olaj

Elkészítés:
A piskótát 1 dl tejbe könnyedén belemártogatjuk, majd egy kerek, nagy (25 cm átmérőjű) tortaforma alját kibéleljük vele. A piskótákat annyira összenyomkodjuk, hogy a forma ne látszódjék ki. Utána 20 dkg cukrot kevergetve aranybarnára pirítunk, és a felét kiolajozott tálra öntjük, a másik felébe a diót szórjuk, és egy másik kiolajozott tányérra terítjük. Most 15 dkg cukrot megpirítunk, a maradék 2 dl tejjel felengedjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódott, majd kihűtjük. A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, 3-4 percig állni hagyjuk, majd a margarinnal habosra keverjük. Jól behűtjük, hogy megkeményedjen, majd a diós karamellt összetörve hozzáadjuk. Legalább egy napra behűtjük. Utána a formába rakott piskótára simítjuk, és a maradék sima, összetört karamellel megszórjuk. Tálaláskor a torta széleit késsel meglazítjuk, és a tortakarimát lehúzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.

Tanácsok:
A legkönnyebb hidegvízbe mártott késsel felszeletelni.


A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtezselés karamelltorta » Schmalzkuchen » Csokoládés gesztenyecsúcs » Túrótorta 2.
» Almás-mákos muffin » Csokoládéálom eperdzsemmel » Marcipános-rumos szelet » Szüreti szőlős batyu
» Tarka papagáj szelet » Gyors palacsintatorta » Skót kedvenc krémes » Linzer tészta 2
» Citromhab » Ropogós mogyorókrém » Habos almás, nagyon finom » Borsodó nálunk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.