| Feketemágia torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: -Piskótához: 6 tojás 6 evőkanál porcukor 6 evőkanál liszt 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg -A krémhez: 4 dl tej egy csomag punding (Dr. oetker, csoki) egy tábla katica étbevonó kis darab teavaj cukor ízlés szerint meggylekvár Elkészítés: Elkészítjük a piskótát. A fahéjat, a sütőport, és a szekfűszeget a liszttel elkeverve adjuk a masszához. Közepes tortaformában sütjük, 190C°on, a sütő közepén. Ha megsült, körbevágjuk, kiemeljük a formából. A formát mossuk el, mert még szükség lesz rá. A kihűlt piskóta tetejét (nem szükséges félbevágni) megkenjük meggylekvárral. /Ha nincs meggylekvár: Egy üveg magozott meggyet a levével felteszünk forrni, adhatunk hozzá cukrot, fajéjat, szekfűszeget. Fél óra forrás után botmixerrel turmixoljuk össze. Ezt kenjük a piskótára/ Puding/máz: A tej egy részét felforraljuk, a másik részében elkeverjük a pudingport. Felfőzzük. Míg forró, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét. cukrozzuk. Összeállítás A meggylekváros piskótát kínálótálra helyezzük, és körérakjuk a tortaformát. A még meleg pudingot ráöntjük, elsimítjuk. Villával mintát is csinálhatunk bele. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk, vagy fogyasztjuk. Tanácsok: Nem tipikus édes-habos torta. Inkább a savanykás-kesernyés ízek kedvelőinek ajánlom! Megjátszható az is, hogy a piskótába egész, magozott meggyeket dobálunk. Ha igy döntesz, akkor tegyél a piskótatésztába egy kis (kb 8dkg) olyasztott margarint, vagy vajat, és még egy evőkanál lisztet! Jó étvágyat kellemes időtöltést. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miramira77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |