Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi linzertorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 22 dkg darált dió;
* 10 dkg liszt;
* 30 darált keksz;
* 18,7 dkg teavaj;
* 17,5 dkg porcukor;
* 2 dkg vaníliás cukor;
* 1 db citrom;
* 2 db tojás;
* 1 dl tej;
* 0,5 dl rum;
* 3 dkg durva dió;
* 1 kávéskanál sütőpor;
* 3 dl baracklekvár;

Elkészítés:
A vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk. Hozzáadjuk a darált diót, a darált kekszet, a tojásokat, tejet, lisztet, a rumot, a durvára tört diót és a sütőport. Mixer segítségével az alapanyagokat összedolgozzuk.

A masszát egy kivajazott, darált keksszel meghintet tortaformába öntjük, a tetejét pedig baracklekvárral megkenjük.

Előmelegített sütőben 160°C fokon készre sütjük.

A felszeletelt tortát friss barackkal tálaljuk.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi jegeskávé » Bécsi kifli » Tárkonyos nyúlbecsinált » Bécsi vaníliás kifli
» Bécsi almatorta » Bécsi rizspuding » Bécsi palacsinta 2 » CSirke becsinált
» Bécsi kocka Edit módra » Bécsi tejben sült rétes » Bécsi túrós palacsinta » Csibe becsinált leves
» (Bécsi) Sacher-torta » Bécsi gőzmetélt » Bécsi csokoládés kávé » Bécsi almatorta2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.