| Bécsi linzertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * 22 dkg darált dió; * 10 dkg liszt; * 30 darált keksz; * 18,7 dkg teavaj; * 17,5 dkg porcukor; * 2 dkg vaníliás cukor; * 1 db citrom; * 2 db tojás; * 1 dl tej; * 0,5 dl rum; * 3 dkg durva dió; * 1 kávéskanál sütőpor; * 3 dl baracklekvár; Elkészítés: A vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk. Hozzáadjuk a darált diót, a darált kekszet, a tojásokat, tejet, lisztet, a rumot, a durvára tört diót és a sütőport. Mixer segítségével az alapanyagokat összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, darált keksszel meghintet tortaformába öntjük, a tetejét pedig baracklekvárral megkenjük. Előmelegített sütőben 160°C fokon készre sütjük. A felszeletelt tortát friss barackkal tálaljuk. A receptet beküldte: Reiki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |