| Bécsi almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor 1 tojás 10 dkg cukor 12,5 dkg margarin 6 db alma Az öntethez: 15 dkg margarin 12,5 dkg cukor 1 tojás 1 citrom reszelt héja 10 dkg liszt 20 dkg tejszín 1 evőkanál cukor 2 dkg lapokra vágott mandula vagy darabolt dió valamint 2 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a tésztával kibéleljük úgy, hogy kb. 3 cm pereme is legyen. A tésztát villával többször megszurkáljuk. Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, szeleteljük, és a tésztán elosztjuk. Az öntethez a lágy margarint, a cukrot, a tojást, citromhéjat kikeverjük. A lisztet hozzáadjuk, végül óvatosan a felvert tejszínhabot is hozzákeverjük. A masszát az almán elosztjuk, a tetejét cukorral és a mandulával (dióval) megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig türelmesen sütjük. Langyosan vagy hidegen szeleteljük, a tetejét tejszínhab rózsákkal díszíthetjük. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |