| Maja torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 3 db tojás sárgája, 14 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 5 evőkanál tej, ½ dl olvasztott margarin. Töltelék 6 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 50 dkg eper, vagy málna. Elkészítés: Ezeket habosra keverjük, majd hozzáadunk 15 dkg lisztet, amibe 1 tasak sütőport előre belekevertünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Tetejére tojáshabot teszünk: a 3 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük és a tésztára kenjük, tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük. 2 ilyen lapot sütünk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Az epret feldaraboljuk, belekeverjük a habba és rákenjük az alsó tésztalapra. A másik lapot előre felkockázzuk, a habra rátesszük. Pár órát hűtőben pihentetjük és szeletelhetjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |