| Chilis/fokhagymás sült pulykanyak receptHúsételek Hozzávalók: (2 személyre) 1 kg jó húsos-vastag pulykanyak chilis/fokhagymás szósz frissen őrölt fekete bors só 2-3 ek. kókuszolaj Elkészítés: A pulykanyakat 2-3 cm-es karikákra (a csigolyánál) összevágom. A chilis/fokhaymás szósszal, őrölt fekete borssal, sóval bepácolom és attól függően, mennyi időt tudok rászánni, hűtőben hagyom pácolódni. Most ez nem volt több fél óránál, de így is finom lett!:) Egy serpenyően felforrósítottam a kókuszolajat. A pulykanyakak mindkét oldalát jó alaposan átsütöttem, szép piros színt kaptak. Ekkor egy kevés vizet (lehet alaplé is, ha van kéznél) öntöttem alá és fedő alatt addig pároltam, amíg a nyakon lévő hús megpuhult. Ekkor levettem a fedőt és a nyakakat zsírjára sütöttem. A vízből (alapléből) inkább többször öntsünk alá egy keveset, hogy a végére ne maradjon alatta sok lé. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |