| Rajnai marhamáj receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg marhamáj, 5 közepes vöröshagyma, 2 alma, 5 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, só, bors. Elkészítés: A marhamájról lefejtjük a hártyákat, az inakat, jól megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet, majd felszeleteljük. A lisztet kevés őrölt borssal összekeverjük, és megforgatjuk benne a májszeleteket. A vajat felhevítjük, és a szeletelt májat közepes hőfokon mindkét oldalán 3-4 perc alatt megsütjük benne. A megsült májat kivesszük a serpenyőből, félretesszük, és melegen tartjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A meghámozott, magházától megszabadított almát felkarikázzuk. A hagymakarikákat a máj visszamaradt forró zsiradékában állandó kevergetés mellett néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Hozzáadjuk az almakarikákat, és rövid ideig együtt sütjük. A májat visszatesszük rá, sóval, borssal megszórjuk, kevés Worchester-szósszal lecsöpögtetjük, majd tányérra adagoljuk. Burgonyapürét készítünk hozzá, és petrezselyem-zölddel díszítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |