Tutireceptek.hu fejléc

Rajnai marhamáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhamáj,
5 közepes vöröshagyma,
2 alma,
5 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
só,
bors.

Elkészítés:
A marhamájról lefejtjük a hártyákat, az inakat, jól megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet, majd felszeleteljük. A lisztet kevés őrölt borssal összekeverjük, és megforgatjuk benne a májszeleteket. A vajat felhevítjük, és a szeletelt májat közepes hőfokon mindkét oldalán 3-4 perc alatt megsütjük benne.
A megsült májat kivesszük a serpenyőből, félretesszük, és melegen tartjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A meghámozott, magházától megszabadított almát felkarikázzuk. A hagymakarikákat a máj visszamaradt forró zsiradékában állandó kevergetés mellett néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Hozzáadjuk az almakarikákat, és rövid ideig együtt sütjük. A májat visszatesszük rá, sóval, borssal megszórjuk, kevés Worchester-szósszal lecsöpögtetjük, majd tányérra adagoljuk. Burgonyapürét készítünk hozzá, és petrezselyem-zölddel díszítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rajnai Felfújt » Savanyú marhamáj » Rajnai tejes kenyér » Tejfölös csirkecombok
» Fóliás csirkeszárnyak » Malacfej Sziveszterre » Gombás-sajtos karaj » Színes borsos báránysült
» Sajtos karaj » Sertés láb és fül pörkölt. » Agyagtálas zöldséges hús » Neszmélyi töltött hús
» Göngyölthús » Svéd bélszín » Húsos burgonyabomba » Borjújava dubarry-módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.