| Calzonetti receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg búzaliszt 1 tasak Instant Élesztő 4 evőkanál napraforgó olaj 25 ml langyos víz 1 csipet só 1 tojás (közepes méretű) A töltelékhez: 25 dkg túró 5 dkg reszelt sajt 1 tojás 1 ek. friss zöldfűszer keverék 5 dkg apróra vágott szalámi 5 dkg apróra vágott sonka 5 dkg apróra vágott húsos szalonna 12,5 dkg apróra vágott mozzarella sajt só ízlés szerint 1 kávéskanál bors A kenéshez: 1 felvert tojás Elkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.(180°C) A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelékhez a hozzávalókat a fenti sorrendben egy keverőedényben tesszük, és jól elkeverjük. A megkelt tésztát még egyszer átgyúrjuk, és 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval 7 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle. Egy teáskanállal pici kupacokat formázunk a töltelékből, és megtöltjük a lapok egyik felét. A tészta másik felét áthajtjuk a tölteléken, széleit összefogjuk, és picit összenyomjuk. Az így elkészült calzonettiket a tepsibe helyezzük, és a felületét megkenjük tojással. Tanácsok: Sütési idő kb.15 perc. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |