| Túrós-tepertős pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg ráma margarin 25 dkg túró 50 dkg liszt 2 tojássárga 2 kávéskanál só 3 dkg élesztő kevés tej (1 dl) 20 dkg tepertő só bors Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összegyúrom, és hideg helyen pár órát, de akár 1 éjjelt is pihentetem. Közben a tepertőt ledarálom, borssal és sóval kikeverem, majd kinyújtom a tésztát, és elkenem rajta a fele töpörtyűkrémet, hajtogatom, kicsit pihentetem, majd kinyújtom, és a krém másik felét is rákenem, összehajtogatom, kb. 2 ujjnyira kinyújtom. A tetejét bevagdosom és megkenem tojással, kiszaggatom, tepsibe teszem és megsütöm. Tanácsok: álunk mindig dupla adagból készül, kevesebbel neki sem állok. Nem kell agyonsütni, viszont a túrótól nagyon finom, puha marad. Ha a töpörtyűt elhagyjuk, akkor sajttal megszórva sajtos pogácsaként lehet megcsinálni. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |