| Pizza duett receptPizzák Hozzávalók: 40 dkg liszt 1/2 ek só 1/2 ek cukor 3 dkg élesztő 2 ek olaj 2,5 dl langyos víz 3 tk oregánó szószokhoz: tejföl,fokhagyma,kecsap oregánó,bazsalikom feltéthez: kukorica, paradicsom, gomba, sajt, felvágott, szalonna, hagyma Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk.Akkor jó,ha már nem ragad a kezünkre,és az edényre,de még lágy a tészta.Kenyérsütőgéppel is meggyúrathatod.Nem kell pihentetni,két kb.30cm-es lapot nyújtunk belőle,pizzatepsibe vagy hagyományosba tesszük.Az egyiket fokhagymás tejföllel,a másikat fokhagymás-oregánós-bazsalikomos kecsappal megkenjük,majd vékonyan sajtot teszünk rá,a széleinél kicsit több is lehet.A tejfölösre kicsi szalonnadarabokat,hagymát,esetleg kukoricát teszünk,a kecsaposra felvágottat vékonyra szelt paradicsomot,gombát,kukoricát,vörösbabot,hagymát is tehetünk,amit előtte alaposan lecsöpögtettünk.A tetejére sajtot szórunk.Megsütjük közepes lángon. Tanácsok: A feltét akár a pizzád minden cikkén más-más lehet,hiszen a változatosság gyönyörködtet,és az epebajosok hagyma iszonyától még a többieknek nem kell nélkülözniük.Cselesebb emberek egy nagy tepsiben megfelezve lerendezik a két sütést! Jó munkát és jó étvágyat! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: hettikem Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |