Tutireceptek.hu fejléc

Calzone recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
40 dkg liszt,

10 dkg prágai sonka,

15 dkg zsíros friss túró,

12,5 dkg mozzarella,

2 tojás,

2 paradicsom,

4 dkg élesztő,

8 evőkanál olívaolaj,

kevés cukor,

só,

bors,

kakukkfű

Elkészítés:
Kenyértésztát csinálunk a megszokott módon a hozzávalókból(liszt,éleszto,viz,só). Míg a tészta kel, a paradicsomot, a mozzarellát és a sonkát kockákra vagdossuk. Villával jól elkeverjük a túrót a tojással, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfüvet adunk hozzá. Ezután belekeverjük a kockára vágott paradicsomot, mozzarellát és a sonkát. A tésztából 4 kis lapostányérformájú lapot nyújtuk, az egyik felét megkenjük a töltelék negyedével, és kettőbe hajtjuk. A széleit jól összenyomjuk és a lepénykéket olajozott tepsibe helyezzük. Meleg helyen még 15 percig pihentetjük, utána 25 percig sütjük 220 fokon.

Tanácsok:
Bármilyen tötelékkel tölthetjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Calzone (Limaratol) » Töltött pizza (calzone) » Pizza calzone » Calzonetti
» Juhtúrós calzone » Pizzatészta » Boursine sajt harmad áron » Pizza csiga
» zsírkenyér » Pizzához való mártás » Pizza alaptészta, III. » Egyszerű pizza
» Szardíniás pizzatöltelék » Pizzacsiga » Pizza alaptészta, II. » Minipizza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.